ORTHOPEDISCHE SCHOENEN

Orthopedische schoenen worden volledig op maat vervaardigd. Deze schoenen zijn voorzien van een ingebouwde, corrigerende orthese of steunzool, een afwikkelingscorrectie om de pijnlijke gewrichten te ontlasten en het stappen te vergemakkelijken. 

Wanneer u vanwege voetproblemen niet meer voldoende geholpen kan worden met confectieschoeisel en/of comfortschoenen, kunnen orthopedische schoenen een oplossing bieden.

 

Hoe gaat het in z'n werk?

download.jpg

Nadat u een voorschrift heeft bekomen van een specialist geneesheer, kan u bij ons een afspraak maken voor maatname.

Een maatname bestaat uit een volledig voetonderzoek. Het nemen van blauwdrukken, omtrekmaten en een gipsafdruk zijn essentieel voor een goed eindresultaat. Op basis daarvan maken wij leesten, perfect afgestemd op uw voeten.

Na de maatname nodigen wij u uit voor een eerste pasmoment. U krijgt dan een paar lederen, op maat gemaakte proefschoenen mee naar huis. Deze kan men testen in het dagelijkse leven. Door het dragen van deze proefschoenen worden eventuele problemen opgemerkt, wat het eindproduct ten goede komt.

De nodige aanpassingen worden met de klant besproken en uitgevoerd. Na goedkeuring van de pasvorm bekijken we het model van de schoenen. De klant maakt zelf de keuze van model, kleur van leder, stiksel, ... . Uiteraard houden we hierbij rekening met de correcties in de schoen en de pathologie van uw voeten.

Indien u al wat inspiratie wilt opdoen of ons werk wilt bekijken, kan u klikken op voorbeelden.

 

Nuttige info:

  • Hernieuwingstermijn van orthopedische schoenen hangt af van de categorie waarin de pathologie valt en van de leeftijd. Doorgaans is dit jaarlijks of 2-jaarlijks . Wij sturen u net voor het verlopen van deze termijn een brief waarin wij u uitnodigen om de schoenen te hernieuwen. Twijfelt u toch wanneer u recht heeft op nieuwe schoenen of heeft u nog andere vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren.