Orthopedische schoenen worden volledig op maat vervaardigd. Deze schoenen zijn voorzien van een ingebouwde, corrigerende orthese of steunzool, een afwikkelingscorrectie om de pijnlijke gewrichten te ontlasten en het stappen te vergemakkelijken. 

Wanneer je vanwege voetproblemen niet meer voldoende geholpen kan worden met confectieschoeisel en/of semi-orthopedisch schoeisel, kunnen orthopedische schoenen een oplossing bieden.

 

Hoe gaat het in z'n werk?

Schoen6_2.jpg

Nadat je een voorschrift hebt bekomen van een specialist geneesheer kan u bij ons een afspraak maken voor een maatname.

Een maatname bestaat uit een volledig voetonderzoek. Het nemen van blauwdrukken,  omtrekmaten en een gipsafdruk zijn essentieel voor een goed eindresultaat. Op basis daarvan maken wij  leesten, perfect afgestemd op je voeten.

Na de maatname nodigen wij je uit voor een eerste pasmoment. Je krijgt dan een paar lederen, op maat gemaakte proefschoenen mee naar huis. Deze kan je testen in het dagelijkse leven. Door het dragen van deze proefschoenen worden eventuele problemen opgemerkt, wat het eindproduct ten goede komt.

De nodige aanpassingen worden met jou besproken en uitgevoerd. Na goedkeuring van de pasvorm bekijken we met jou het model van de schoenen. Je maakt zelf de keuze van model, kleur van leder, stiksel, ... . Uiteraard houden we hierbij rekening met de correcties in de schoen en de pathologie van je voeten.

Indien je al wat inspiratie wilt opdoen of ons werk wilt bekijken, kan je klikken op voorbeelden.

 

Nuttige info:

  • Hernieuwingstermijn van je schoenen hangt af van de categorie waarin de pathologie valt en van je leeftijd. Doorgaans is dit jaarlijks of 2-jaarlijks . Wij sturen je net voor het verlopen van deze termijn een brief waarin wij je uitnodigen om je schoenen te hernieuwen. Twijfel je toch wanneer je recht hebt op nieuwe schoenen of heb je nog andere vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren.