Na maatname en onderzoek maken wij op maat  steunzolen, individueel voor elke patiënt. Steunzolen bevatten bepaalde correcties en worden gemaakt uit verschillende materialen waardoor wij in staat zijn kleinere voetproblemen te verlichten.

 Elke steunzool kan met een gekozen kleur afgewerkt worden. 

Elke steunzool kan met een gekozen kleur afgewerkt worden. 


Zo kan u bij ons terecht voor sportsteunzolen, steunzolen voor in wandel- en werkschoenen,
klassieke lederen steunzolen, diabetici steunzolen, enz.

 

 

Hoe gaat het in z'n werk?

Steunzolen worden voorgeschreven door een specialist geneesheer. Met dit voorschrift maak je een afspraak bij Bajart-Orthopedie. 

Een voorschrift van een huisarts volstaat niet, het dient voorgeschreven door een specialist geneesheer.

  • orthopedisch chirurg heelkunde
  • specialist in fysische geneeskunde en revalidatie
  • vaatchirurg
  • reumatoloog
  • pediater ( enkel t.e.m. 17 jaar)
  • neuro chirurg


Tijdens de maatname voeren wij een voetonderzoek uit en nemen we blauwdrukken van je voeten. Op deze manier zien we perfect waar je drukpunten en eventueel pijnpunten zich bevinden, iets wat later uiterst noodzakelijk is om de perfecte steunzool te maken voor jou.
Verder kijken we ook naar de stand van knieën, bekken, enz..
Op deze wijze gaan er zo weinig mogelijk details verloren wat belangrijk is voor het comfort van de cliënt.
Aan de hand van deze techniek en waarvoor je de zolen zal gebruiken bepalen wij welke soort steunzool het best bij jou past.

Je krijgt op dat moment ook een afspraak wanneer je de zolen kan komen ophalen. 

 

 
thumbnail_IMG_0800.jpg

Om je goed te kunnen helpen, blijven we steeds innoveren zodat we up-to-date blijven. Zo hebben we een freesmachine in eigen atelier, die ingezet wordt om digitaal steunzolen te frezen. Deze zolen zijn uitermate geschikt voor sporters en kinderen. Hierbij hebben we ook verschillende materialen met elk hun specifieke hardheid.

 

Nuttige info

  • Terugbetaling: U hebt recht op nieuwe steunzolen om de 2 jaar. Kinderen -18 hebben jaarlijks recht op nieuwe steunzolen. Twijfelt u of u al recht heeft op nieuwe steunzolen? Contacteer ons en wij zoeken het direct voor je uit.
  • Bij het afhalen vragen we u steeds om de schoenen die u het vaakst draagt mee te brengen, zo kunnen we er steeds voor zorgen dat uw steunzolen perfect in deze schoenen passen.
  • Bent u nog steeds niet van al u problemen vanaf? Misschien kan een loopanalyse dan de diepliggende problemen aan het licht brengen en u de correct oplossingen bieden.