Info voor zorginstellingen

Wie zijn wij?

Iedereen met of zonder voetklachten kan bij ons terecht voor een oplossing op maat.

Bajart Orthopedie & Schoenen bestaat reeds meer dan 20 jaar in Bornem en opende in 2018 een tweede vestiging te Grembergen. Bajart biedt een totaalconcept voor (moeilijke) voeten aan. We zijn gespecialiseerd in het maken van orthopedische schoenen en steunzolen op maat. Daarnaast hebben we een uitgebreid gamma comfortschoenen, diabetesschoenen en veiligheidsschoenen. Alle schoenen kunnen zowel met eigen steunzolen als zonder steunzolen gedragen worden. Tot slot kan men bij onze podologen terecht voor een loopanalyse, om het persoonlijk stappatroon in kaart te brengen, en gespecialiseerde voetverzorging (enkel te Grembergen).

Bajart

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Er zijn tal van mogelijkheden...

  1. Wij kunnen op vraag van jullie ter plaatse langskomen om maat te nemen voor orthopedische schoenen, de passchoenen en de definitieve schoenen af te leveren. Orthopedische schoenen zijn schoenen op maat voor mensen met misvormde voeten of amputaties aan de voet (steeds op voorschrift van specialist).
  2. Gaat het om kleinere voetproblemen, dan wordt er getracht om eerst een oplossing te bieden met steunzolen aan de hand van een grondig voetonderzoek.
  3. Wij kunnen op vraag van jullie ter plaatse langskomen om patiënten comfortschoenen, diabetesschoenen of verbandschoenen aan te bieden. Neem gerust contact op, vermeld welk type schoen de patiënt verkiest en de schoenmaat, en wij komen langs met een paar modellen.
    Diabetesschoenen bieden meer comfort dan de meeste confectieschoenen, hebben een uitneembare zool die kan vervangen worden door steunzolen, en kunnen beperkt aangepast worden voor de klant. Deze schoenen zijn voornamelijk geschikt voor diabetici (terugbetaling door mutualiteit mogelijk), mensen met hamer- en klauwtenen etc. Daarnaast bieden we een mooi assortiment comfortschoenen en verbandschoenen (allemaal draagbaar met steunzolen en zonder steunzolen). Interessant voor zorginstellingen zijn bijvoorbeeld pantoffels en schoenen met stretchmateriaal, sandalen met gesloten hiel, bekledingschoeisel voor rolstoelgebruikers zonder stapfunctie (terugbetaling door mutualiteit mogelijk) enz.
  4. Wij kunnen voor een paar uur een pop-up schoenenwinkel in de zorginstelling voorzien. Dit biedt alle patiënten de gelegenheid om uit een ruim assortiment schoenen (comfortschoenen, diabetesschoenen, pantoffels enz.) te kiezen.
  5. Komen jullie graag naar onze winkel met 1 of meerdere patiënten? Ook dit is mogelijk na afspraak.
  6. Hebben jullie zelf nog een andere vraag, neem gerust contact op!
Rusthuis 2

Meer info en/of afspraak?

We zijn steeds bereid om de verschillende mogelijkheden verder te bekijken.

We zijn steeds bereid om langs te komen bij jullie en de verschillende mogelijkheden verder te bekijken tijdens een persoonlijk gesprek. Jullie zijn uiteraard ook welkom in onze vestiging te Grembergen of Bornem. Neem gerust telefonisch contact op (052 77 01 10), of stuur een mailtje naar info@bajart-orthopedie.be, voor meer inlichtingen of om verder af te spreken.

Contact