Steunzolen

Bij Bajart wordt jarenlange ervaring, met het op maat vervaardigen van steunzolen, gecombineerd met nieuwe technologieën om voor iedere klant het best passende resultaat te bekomen voor de specifieke problemen.

Wat zijn steunzolen?

Voor kleine voetproblemen en sommige rugproblemen kunnen in-house op maat gemaakte steunzolen een oplossing bieden. Bij Bajart zijn steunzolen volledig op maat gemaakt, gebaseerd op een grondig voetonderzoek en de gepaste metingen. Ze zijn voorzien van klant-specifieke correcties en worden vervaardigd uit geschikt materiaal. U kan bij ons terecht voor sportsteunzolen, gewone steunzolen voor dagelijkse schoenen, steunzolen met aangepaste materialen voor diabetici én steunzolen voor veiligheidsschoenen.

DSC 0027

Steunzolen in veiligheidsschoenen

Wanneer de binnenzool uit de veiligheidsschoen gehaald wordt en een steunzool in de plaats wordt gelegd, vervalt het CE-certificaat van de schoen en is men niet meer beveiligd volgens de voorschriften van de Persoonlijke-Beschermingsmiddelen-Verordening (goedgekeurd januari 2016).

Bij Bajart kan u terecht voor steunzolen in veiligheidsschoenen, waarbij een CE-certificaat mee wordt afgeleverd. Wij kunnen voor meer dan 50 verschillende merken een steunzool maken met CE-certificaat. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer info.

Te doorlopen traject

  1. Voorschrift
    Men kan om de 2 jaar terugbetaling van de mutualiteit genieten indien men een voorschrift heeft van een geneesheer-specialist (orthopedisch chirurg, vaatchirurg, reumatoloog, neurochirurg, specialist in fysische geneeskunde en revalidatie, pediater (voor kinderen tot 17 jaar, jaarlijkse terugbetaling)). Let op: een voorschrift van de huisarts, sportarts of kinesitherapeut is niet voldoende om terugbetaling van de mutualiteit te genieten! Zonder voorschrift krijgt men uiteraard geen terugbetaling.
  2. Maatname
    Na het maken van een afspraak, wordt men in één van onze winkels verwacht voor maatname. Een grondig voetonderzoek, het nemen van blauwdrukken en het nakijken van de stand van het bekken en de schouders geven ons de informatie die we nodig hebben om drukpunten en pijnpunten te identificeren en de steunzolen te maken. Op dit moment wordt besproken welke soort steunzool er gemaakt zal worden en uit welke materialen deze zal bestaan. Gelieve de identiteitskaart, het voorschrift (indien van toepassing) en het vorige paar steunzolen (indien van toepassing) mee te brengen.
  3. Ophalen steunzolen
    Na de maatname wordt onmiddellijk een afspraak vastgelegd voor het ophalen en passen van de steunzolen. Gemiddeld genomen duurt het 1 week om de steunzolen te maken. Wij vragen om de schoenen mee te brengen die het meest gedragen worden zodat we ervoor kunnen zorgen dat de steunzolen perfect passen.
  4. Na-service
    Blijven er ongemakken zich voordoen nadat men de steunzolen 7 à 10 dagen heeft gedragen? Neem contact op met ons om een opvolgafspraak in te plannen. Bij extreme pijn of toenemende pijn na 2 à 3 dagen wordt er best onmiddellijk contact opgenomen.
  5. Loopanalyse
    Indien de problemen blijven aanhouden, kunnen we op zoek gaan naar het dieperliggende probleem via een loopanalyse.

Innovatie

Bij Bajart volgen we nieuwe ontwikkelingen in de sector op. We blijven steeds innoveren om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Zo hebben we een machine in ons eigen atelier dat wordt ingezet om digitaal steunzolen te frezen. Deze zolen zijn uitermate geschikt voor sporters en kinderen.

Frees