Veiligheidsschoenen op maat

Bij Bajart wordt jarenlange ervaring, met het op maat en met de hand vervaardigen van schoenen, gecombineerd met nieuwe technologieën om voor iedere klant het best passende resultaat te bekomen. Er wordt geluisterd naar de wensen van de klant. Bij de veiligheidsschoenen wordt een CE-certificaat afgeleverd.

Wat zijn veiligheidsschoenen op maat?

Als confectie-veiligheidsschoenen geen doeltreffende oplossing meer bieden, kunnen veiligheidsschoenen op maat (= orthopedische schoenen) aangewezen zijn. Orthopedische schoenen worden volledig op maat gemaakt. Afhankelijk van de problematiek worden specifieke correcties/verstevigingen/zachte plaatsen ingewerkt in de schoen met bijhorende steunzool. Ons doel is om de klant zo comfortabel mogelijk te laten stappen. Ook bij deze veiligheidsschoenen is de CE-keuring gegarandeerd.

5

Te doorlopen traject

 1. Voorschrift of aanvraag door werkgever
  1. Ofwel wordt het voorschrift voor veiligheidsschoenen op maat gebruikt (terugbetaling door mutualiteit): dan heeft men geen dagelijkse op maat gemaakte schoenen. De schoenen worden grotendeels terugbetaald door de mutualiteit als deze voorgeschreven zijn door een geneesheer-specialist (orthopedisch chirurg, vaatchirurg, reumatoloog, specialist in fysische geneeskunde en revalidatie..). Men dient dus eerst langs te gaan bij de specialist alvorens bij ons een afspraak te maken. Let op: een voorschrift van de huisarts, sportarts of kinesitherapeut is niet voldoende om terugbetaling van de mutualiteit te genieten!
  2. Ofwel wordt het voorschrift voor orthopedische schoenen gebruikt (terugbetaling door mutualiteit): dan kan er een tweede aanvraag in Vlaanderen ingediend worden voor veiligheidsschoenen op maat bij VDAB (terugbetaling door VDAB). De schoenen worden grotendeels terugbetaald door VDAB en hiervoor is geen voorschrift nodig.
  3. Ofwel neemt de werkgever de kost op zich (bv. op aanraden van medische dienst) en is er geen voorschrift nodig.
 2. Maatname
  Na het maken van een afspraak, wordt men in één van onze winkels verwacht voor maatname waarbij het voetprobleem in kaart wordt gebracht. Dit doen wij aan de hand van een volledig voetonderzoek, het nemen van blauwdrukken en een 3D-gipsmaatname van de voeten. Op basis van deze drie elementen kunnen wij aan de slag voor het maken van de unieke leesten. Gelieve de identiteitskaart, het voorschrift (indien van toepasssing) en het vorige paar orthopedische schoenen (indien van toepassing) mee te brengen.
 3. Aanvraag en goedkeuring
  1. Ofwel wordt het voorschrift voor veiligheidsschoenen op maat gebruikt (terugbetaling door mutualiteit): Nadat men is langs geweest voor de maatname, dienen wij een aanvraag in bij de mutualiteit voor de goedkeuring van de orthopedische schoenen. Indien het de eerste keer is dat men schoenen aanvraagt, zal de klant uitgenodigd worden door een medisch adviseur om het probleem te bekijken. Op het moment dat wij de goedkeuring ontvangen, starten wij met het maken van de leesten en passchoenen.
  2. Ofwel wordt het voorschrift voor orthopedische schoenen gebruikt (terugbetaling door mutualiteit) en wordt een tweede aanvraag voor op maat gemaakte veiligheidsschoenen ingediend bij VDAB: Nadat men is langs geweest voor de maatname, dient de patiënt zelf of de werkgever een aanvraag in te dienen bij VDAB. De nodige documenten kunnen we aanreiken maar we mogen zelf de aanvraag niet indienen. Op het moment dat de klant de goedkeuring ontvangt, dienen wij op de hoogte gebracht te worden en starten wij met het maken van de leesten en passchoenen.
  3. Ofwel neemt de werkgever de kost op zich: Hiervoor is geen aanvraag en goedkeuring nodig.
 4. Lederen passchoenen
  Tijdens het eerste pasmoment worden de lederen proefschoenen uitvoerig getest en meegenomen naar huis. Het gebruik van lederen passchoenen is UNIEK en laat toe om problemen te identificeren voordat de definitieve schoenen worden gemaakt. Het is belangrijk dat de schoenen in het dagelijkse leven worden uitgeprobeerd zodat eventuele problemen kunnen gemeld worden aan ons. Opgelet: deze passchoenen voldoen nog niet aan de veiligheidsnormen.
 5. Definitieve schoenen
  Als de passchoenen volledig goedgekeurd zijn, kunnen we beginnen aan het eindproduct: de orthopedische schoenen op maat. Het model en de kleur van de schoenen kunnen zelf gekozen worden. Ergens een leuk model gezien? Breng een foto mee en wij bespreken wat mogelijk is. Indien men graag wat inspiratie op doet of ons werk wilt bekijken, op deze pagina staat de link naar enkele voorbeelden.
 6. Na-service
  Blijven er ongemakken zich voordoen? Neem contact op met ons om een opvolgafspraak in te plannen zodat we de problemen kunnen verhelpen. Het is voor ons van uitermate belang dat de klant zich comfortabel voelt in de schoenen en deze dagelijks kan dragen.