Orthopedische schoenen

Bij Bajart wordt jarenlange ervaring, met het op maat en met de hand vervaardigen van schoenen, gecombineerd met nieuwe technologieën om voor iedere klant het best passende resultaat te bekomen. Er wordt geluisterd naar de wensen van de klant en er worden tal van voorbeelden aangereikt ter inspiratie.

Wat zijn orthopedische schoenen?

Wanneer men door voetproblemen niet meer voldoende geholpen kan worden met confectieschoenen, kunnen orthopedische schoenen een oplossing bieden. Orthopedische schoenen worden volledig op maat gemaakt. Afhankelijk van de problematiek worden specifieke correcties/verstevigingen/zachte plaatsen ingewerkt in de schoen met bijhorende steunzool. Ons doel is om de klant zo comfortabel mogelijk te laten stappen met oog voor het esthetische aspect.

9 2018 6 kl 27

Te doorlopen traject

 1. Voorschrift
  Orthopedische schoenen op maat worden jaarlijks grotendeels terugbetaald door de mutualiteit als deze voorgeschreven zijn door een geneesheer-specialist (orthopedisch chirurg, vaatchirurg, reumatoloog, specialist in fysische geneeskunde en revalidatie..). Men dient dus eerst langs te gaan bij de specialist alvorens bij ons een afspraak te maken. Let op: een voorschrift van de huisarts, sportarts of kinesitherapeut is niet voldoende om terugbetaling van de mutualiteit te genieten! Klanten ouder dan 65 jaar hebben afhankelijk van de problematiek jaarlijks of tweejaarlijks recht op terugbetaling. Voor orthopedische schoenen moeten klanten enkel het remgeld betalen, wij ontvangen rechtstreeks van de mutualiteit het tegemoetkomingsbedrag.
 2. Maatname
  Na het maken van een afspraak, wordt men in één van onze winkels verwacht voor maatname waarbij het voetprobleem in kaart wordt gebracht. Dit doen wij aan de hand van een volledig voetonderzoek, het nemen van blauwdrukken en een 3D-gipsmaatname van de voeten. Op basis van deze drie elementen kunnen wij aan de slag voor het maken van de unieke leesten. Gelieve de identiteitskaart, het voorschrift en het vorige paar orthopedische schoenen (indien van toepassing) mee te brengen. Klanten die moeilijk te been zijn en hierdoor moeilijk tot bij ons kunnen geraken, bezoeken we thuis. Houd er wel rekening mee dat de beste service in de winkels zelf kan gegarandeerd worden.
 3. Aanvraag goedkeuring
  Nadat men is langs geweest voor de maatname, dienen wij een aanvraag in bij de mutualiteit voor de goedkeuring van de orthopedische schoenen. Indien het de eerste keer is dat men schoenen aanvraagt, zal de klant uitgenodigd worden door een medisch adviseur om het probleem te bekijken. Op het moment dat wij de goedkeuring ontvangen, starten wij met het maken van de leesten en passchoenen.
 4. Lederen passchoenen
  Tijdens het eerste pasmoment worden de lederen proefschoenen uitvoerig getest en meegenomen naar huis. Het gebruik van lederen passchoenen is UNIEK en laat toe om problemen te identificeren voordat de definitieve schoenen worden gemaakt. Het is belangrijk dat de schoenen in het dagelijkse leven worden uitgeprobeerd zodat eventuele problemen kunnen gemeld worden aan ons.
 5. Definitieve schoenen
  Als de passchoenen volledig goedgekeurd zijn, kunnen we beginnen aan het eindproduct: de orthopedische schoenen op maat. Het model, de kleur en het materiaal van de schoenen kunnen zelf gekozen worden. Ergens een leuk model gezien? Breng een foto mee en wij bespreken wat mogelijk is. Indien men graag wat inspiratie op doet of ons werk wilt bekijken, bovenaan deze pagina staat de link naar enkele voorbeelden. We hebben ook modellenboeken en -foto's ter beschikking in de winkel.
 6. Na-service
  Blijven er ongemakken zich voordoen? Neem contact op met ons om een opvolgafspraak in te plannen zodat we de problemen kunnen verhelpen. Het is voor ons van uitermate belang dat de klant zich comfortabel voelt in de schoenen en deze dagelijks kan dragen.

Het productieproces

DSC 0054 DSC 0043 DSC 0035 DSC 0052